Studiereis “Regitel meets Paris”

donderdag 01-10-2015 00:00 , Parijs

In de periode van 1 tot en met 4 oktober hebben een aantal leden van Regitel deelgenomen aan de studiereis “Regitel meets Paris”. De groep bestond uit 10 deelnemers, allen lid van Regitel. De groep was unaniem van mening dat het een zeer boeiende, enerverende, geslaagde missie was, hetgeen aansloot op de behoeftes van Regitel die een sleutelrol vervuld als loket binnen de ontwikkelingen op gebied van ICT.
Doelstelling van de fact-finding mission is om de sector op een nog hoger plan te krijgen, door concrete stappen te maken en het internationale programma in de komende jaren verder in te vullen.

Dit willen we doen door business gedreven handelsmissies op gebied van ICT, presentaties op beurzen te bezoeken, het ontvangen van buitenlandse delegaties en presenteren van Regitel als ICT Hub.

Dit bezoek was vooral gericht op de “Future of Smart Cities“. De uitnodiging van Atos in het Business Technology & Innovation Center in Bezons sloot dan ook naadloos aan op onze behoefte waarbij we meer Insight hebben gekregen in de trends en ontwikkelingen voor “Smart Cities” en “Connected Homes”.
Op het programma stonden diverse demonstraties en aansprekende praktijkcases. De dag had een interactief karakter en er was volop ruimte voor vragen, feedback en discussie.

De zaterdag en zondag waren vooral bedoeld als culturele dagen waarbij er volop gelegenheid was om elkaar in een informele setting beter te leren kennen en waarbij we met de fiets alle mooie highlights van Parijs hebben bezichtigd. De groep pakte goed samen en we hebben veel geluk gehad met het weer. Kortom een ideale setting.

We mogen terugkijken op drie succesvolle dagen waar we een inzicht hebben gekregen in de mogelijkheden op gebied “Future of Smart Cities“. Ook volgend jaar zullen we een nieuwe internationale business trip organiseren voor onze leden.