Slotevent 1e fase Human Capital Agenda ICT Limburg

dinsdag 23-04-2019 17:00 , Grimaldizaal Kasteel Elsloo, Maasberg 1, 6181GV Elsloo

 - 17.00-18.00 uur: presentatie Prof. Dr. Bob de Wit, Nyenrode Business Universiteit, voor bestuurders en alle genodigden, Grimaldizaal

We bevinden ons momenteel aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie, waarin de regels opnieuw worden bepaald en de maatschappij opnieuw wordt ingericht. Verschillende technologieën liggen hieraan ten grondslag, zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, robotisering en biotechnologie. Deze technologieën zorgen voor grote veranderingen in alle onderdelen van de economie en de maatschappij: sectoren transformeren, er ontstaan nieuwe business modellen, en nieuwe spelers komen en gaan.

 Prof. dr. Bob de Wit schetst deze maatschappelijke trends en ontwikkelingen en plaatst ze in een historische context. Vervolgens wordt gekeken naar de impact hiervan op de verschillende industrieën. Nieuwe businessmodellen en toenemende eisen van de clientèle, zowel in de vorm van een grotere vraag als een hoger niveau van de dienstverlening, zetten veel instellingen onder druk. Organisaties moeten opnieuw naar zichzelf kijken en zich afvragen of de toegevoegde waarde die ze vandaag de dag leveren nog relevant is in de toekomst.

Bob de Wit benadrukt in zijn lezing het belang van visie en strategie in het digitale tijdperk en maakt samen met de deelnemers een vertaling van de maatschappelijke ontwikkelingen naar de organisatie: welke mogelijkheden bieden zich aan? De lezing is confronterend, maar draagt bij aan het loskoppelen van de "waan van de dag". Deelnemers zullen geïnspireerd raken om verder in de toekomst en buiten de bestaande kaders na te denken.

- 18.00-20.30 uur: voor alle genodigden buffet met een aangepast drankje, Grimaldizaal